Voor alle artikelen geldt op=op wij gaan eind augustus sluiten. Gratis fruitnetje bij bestelling boven 20,- !
Gratis verzenden boven 50 euro (NL)
Geen plastic tape / vulmaterialen
<15.00 besteld, direct verzonden (ma, di, do, vr)

Cuppies: leer drinken met verborgen vriendjes!

Je dreumes uit een beker leren drinken kan een hele toer zijn, met deze leuke trainingsbekertjes wordt het alweer een stuk leuker!

Deze cuppies zijn helaas niet meer verkrijgbaar. Wel hebben wij hele leuke bamboe kinderbekers in ons assortiment: Bamboe Kinderbekers.

Cuppies! De leukste trainingsbekers!

Ja, en dan is het zover, uit een beker leren drinken! Dat is best lastig! Er moet gebalanceerd worden en de oog-hand coordinatie nog even goed geoefend. Dat levert een hoop gemors en geklieder op. Toch is het belangrijk op tijd te starten met oefenen, want uit een beker drinken is beter dan uit een fles of tuitbeker. Je kindje ontwikkeld dan de kaken namelijk beter doordat er meer mondspieren bij het drinken uit een beker worden gebruikt. Bovendien is er minder tandbederf bij het drinken uit een bekertje in vergelijking met drinken uit een tuitbeker of een flesje. 

         

Wat zijn dat, cuppies?

Cuppies zijn leuke oefenbekertjes, speciaal ontworpen om het leren drinken uit een beker zo leuk en geborgen mogelijk te maken. Want je kindje leert samen met een dierenvriendje uit een beker drinken! De kinderbekertjes hebben twee grote oren voor een fijne grip, het oefenbekertje is zo goed vast te houden en naar de mond te brengen. Ze zijn ook erg licht. De oefenbekertjes zijn speciaal ontworpen voor dreumes en peuterhandjes om te oefenen met drinken. Zodra de kinderbeker halfleeg is komt het 3D diertje tevoorschijn. Dit is een indirecte stimulans en beloning voor je kindje om de beker verder leeg te drinken. Wie wil er nu niet op deze manier leren om uit een beker te drinken?

Hoe meer er uit het bekertje wordt gedronken hoe beter het 3D figuurtje op de bodem van het bekertje zichtbaar wordt! We hebben vier varianten in blauw-pinguin, groen-kikker, oranje-konijn en in rood-varkentje. Je kleintje zal steeds meer van zijn of haar vriendje zien naarmate het kinderbekertje leeggedronken wordt.

 

Cuppies trainingsbeker

 

De cuppies worden door fabrikant JJRabbit gemaakt van planten (bioplastic). Wanneer het oefenbekertje in de grond met enzymen in aanraking komt zal het dus volledig verteren en geen milieuschade veroorzaken. Het is 100% biologisch afbreekbaar. Het materiaal is plantaardig en dus vrij van weekmakers zoals BPA en ftalaten.

Ook fijn om te weten is dat de productie van de bekertjes veel minder energie kost en minder uitstoot van broeikasgassen en afval veroorzaakt dan vergelijkbare bekers van gewoon plastic en metaal.

      

Eerste ervaring met cuppies

Toen de cuppies bij ons binnenkwamen wist ik het ook al gelijk: de eerste 'klant' zou mijn dochtertje van 15 maanden worden. We waren al volop aan het oefenen, maar deze trainingsbekertjes konden op een heel enthousiaste reactie rekenen. Ze mocht er zelf eentje uitkiezen en koos voor het oranje konijntje.
 
Onze eerste ervaring? Leuk! Er wordt goed uit gedronken, wel is het opletten dat beide handjes goed beide oortjes vasthebben, anders vliegt het drinken de keuken door! Ook is er de nodige tijd besteed aan het dierenvriendje uit het bekertje proberen te peuteren. Geen zorg dat het diertje los kan komen, het bekertje is uit een stuk gemaakt, geen losse onderdelen dus! Het schoonmaken bleek wel wat lastiger te zijn, totdat ik erachter kwam dat de flessenborstel wel handig is om de bodem goed schoon te maken.

De CUPPIES zijn heel geschikt voor de overgang naar een antilekbeker, tuitbeker of zelfs direct vanaf de fles of borstvoeding. Je kunt er ook al mee oefenen naast bijvoorbeeld de borst, fles of tuitbeker.

       

Tips om uit het oefenbekertje te leren drinken

Zelfs met de fantastische cuppies trainingsbekers zal het nog flink oefenen worden met drinken, om het wat eenvoudiger te maken hebben we wat tips verzameld:

 • Oefen eerst in het badje, dan is morsen nog niet zo erg;
 • Begin eerst met een bodempje (laat de dierenvriendjes met de voetjes in het drinken staan!);
 • Zorg ervoor dat je kindje beide oortjes goed vast heeft;
 • Oefen eerst met bekende smaken (melk, sapjes of water);
 • Pas op dat het drinken niet te koud of te warm is;
 • Help eerst ook door het bekertje een beetje vast te houden, je merkt vanzelf wanneer je kindje het zelf wil gaan doen;
 • Eventueel kun je ook eerst met wat yoghurt oefenen, doordat het dikker is wordt er minder gemorst;
 • Tot slot de belangrijkste 'tip', blijven oefenen en oefenen en oefenen...... 

  

Reacties

 1. Sarah Sarah

  Geweldig idee! mijn zoontje is bijna 2 maar drinkt te weinig. Dit soort leuke bekers stimuleert hem juist. Ik ga m onthouden

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Lage verzendkosten

4,95 / gratis > 50,- euro (NL)

Klantbeoordeling

9.5

Zero Waste

Geen plastic tape / vulmaterialen