Voor alle artikelen geldt op=op wij gaan eind augustus sluiten. Gratis fruitnetje bij bestelling boven 20,- !
Gratis verzenden boven 50 euro (NL)
Geen plastic tape / vulmaterialen
<15.00 besteld, direct verzonden (ma, di, do, vr)

Eindejaarsactie voor The Ocean Clean Up!

Eindejaarsactie voor The Ocean Clean Up!

Van onze volledige omzet aan orders die wij in November en December binnen krijgen, doneren wij 2,5% aan The Ocean Clean-up. Met jouw aankoop, steun je daarmee het opruimen van onze oceanen!!

Om te huilen: Oceanen vol met plastic

Dagelijks produceren, gebruiken en gooien we wereldwijd enorme hoeveelheden aan plastic afval weg. Zowel op het land als in onze oceanen lijden ecosystemen en dieren onder het afval dat hierdoor ontstaat. De enorme plastic soep die in de oceanen drijft, wordt ieder jaar steeds groter.  Onderzoekers van NCEAS (National Center for Ecological Ananlysis and Synthesis) schatten de hoeveelheid plastic afval wat jaarlijks in de oceanen terecht komt tussen de 4,8 en 12,7 miljoen ton!!! Bovendien verwachten zij dat deze hoeveelheid ook nog eens fors zal toenemen wanneer er niets veranderd.* Al dit giftige plastic levert gevaar op voor zeedieren, en komt via de visvangst bovendien ook onze eigen voedselketen binnen. Het is tijd voor actie!  

Eindejaarsactie voor The Ocean Clean Up 2,5%

Wellicht heb je al eens van ze gehoord? The Ocean Clean Up is bezig om het idee van Boyan Slat (van de TU Delft) werkelijkheid te maken, en plastic afval uit onze oceanen te verwijderen. Dit project ligt al flink op koers om werkelijkheid te worden, het prototype wordt getest en de eerste onderdelen voor het uiteindelijke model zijn al in de maak! Dit kost echter wel veel geld en steun. 

 

In december 2016 hielden wij al een kleine actie voor The Ocean Cleanup. Dat leverde een mooie donatie op van 100,-. Dit jaar leggen we de lat wat hoger. We gaan niet één maar twee maanden actie voeren!

 

Van onze volledige omzet aan orders die wij in November en December binnen krijgen, doneren wij 2,5% aan The Ocean Clean-up. Met jouw aankoop, steun je daarmee het opruimen van onze oceanen!!

 

Doe jij ook mee? Koop je cadeaus en Zero Waste artikelen bij ons of doneer rechtstreeks via: The Ocean Clean Up.

 

Update: Wij hebben inmiddels 215,- euro mogen overschrijven aan The Ocean Cleanup! Dank jullie wel voor al jullie hulp! We gaan ook kijken of we nog meer kunnen doen het komende jaar. Heb je een goed idee? Of wil je gezamenlijk een #ZeroWaste initiatief of inzamelingsactie starten? Neem dan contact met ons op. 

Wat kunnen wij verder samen doen?

Het is belangrijk dat er een verschuiving in ons consumptiepatroon gaat ontstaan, wanneer jij en ik besluiten om de hoeveelheid plastic afval uit ons huishouden te gaan verminderen dan heeft dat effect. Niet alleen door het verlagen van je eigen hoeveelheid plastic, maar ook door het geven van een goed voorbeeld aan de mensen om je heen. Afval verminderen kun je eenvoudig stapje voor stapje doen, denk bijvoorbeeld aan:

 

Andere al wat moeilijkere stappen zijn:

  •   Eigen bakjes mee naar de slager/winkel (dit werkt nog het beste bij kleine/ambachtelijke zelfstandigen)
  •   Naar winkels die verpakkingsvrij verkopen, maar dat zijn er helaas nog maar een paar. Vraag hiernaar bij je eigen winkel!
  •   Gezamenlijk groot inkopen met buren/vrienden.
  •   Zelf groente kweken in je moestuin.
  •   Zelf schoonmaakmiddelen maken.
  •   Zelf verzorgingsproducten maken.

 

Heb jij nog tips? Laat ze hieronder achter!

 

Bronnen*:
Nemo Kennislink, van Woerden
Jambeck et al; Plastic waste inputs from land into the ocean (2015), Science Vol. 346, pp 768-771.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Lage verzendkosten

4,95 / gratis > 50,- euro (NL)

Klantbeoordeling

9.5

Zero Waste

Geen plastic tape / vulmaterialen