Voor alle artikelen geldt op=op wij gaan eind augustus sluiten. Gratis fruitnetje bij bestelling boven 20,- !
Gratis verzenden boven 50 euro (NL)
Geen plastic tape / vulmaterialen
<15.00 besteld, direct verzonden (ma, di, do, vr)

Emaille pannen van Riess

In Ybbitz, een stad in Oostenrijk en tevens de plaats waar tegenwoordig de fabriek staat waar Riess pannen gemaakt worden, worden getuige geschreven bronnen al zeker sinds 1350 pannen gefabriceerd. Ook bekend is dat er op de plek van de huidige fabriek in 1550 al een heuse werkplaats stond. Destijds werden de pannen die hier gemaakt werden – die toentertijd nog niet als Riess pannen door het leven gingen – nog op de ouderwetse wijze gevormd, maar daar kwam een paar eeuwen later verandering in. Onder de familie Riess, die het bedrijf in 1800 overnam, werden in 1922 nieuwe machines aangeschaft. Deze konden vormen maken uit staalplaten, wat het fundament is voor het creëren van de geëmailleerde pannen van Riess. In de jaren hierna bleef het bedrijf zich sterk door ontwikkelen, onder andere door betere productiemethodes en een vollediger productielijn, waardoor in 1980 Riess als enige Oostenrijkse producent van geëmailleerde pannen overbleef. Drie andere fabrikanten van dergelijke pannen moesten de deuren sluiten.

De kwaliteit van Riess pannen

De hoofdreden dat ze bij Riess het hoofd boven water wisten te houden, is ongetwijfeld het feit dat ze altijd kwaliteit leveren. Riess pannen staan namelijk bekend om hun schoonheid en bestendigheid, alsook hun bijdrage aan de smaak van voedsel. De schoonheid van Riess pannen uit zich doorgaans vooral in simpele vormen en verrassende kleuren, die tezamen zorgen voor een heerlijke retro-look. Ze zijn daarmee hip en trendy door hun bewuste gedateerdheid. De bestendigheid blijkt vooral uit de lange tijd die er met één pan gedaan kan worden. Waar andere pannen om de zoveel tijd aan vervanging toe zijn, vanwege onvermijdelijke slijtage of grotere schade na een ongelukje, lijken Riess pannen voor eeuwig goed te blijven. De wijze waarop Riess pannen bijdragen aan de smaak van alles wat je bereidt, zit hem er eigenlijk in dat ze geen negatieve invloed hebben. Riess pannen laten vanwege hun emaillen basis namelijk nooit stoffen af, zodat jij altijd ten volle kan genieten van hetgeen je gekookt hebt. Zo puur als het maar kan.

De duurzaamheid van Riess pannen

De eerder genoemde bestendigheid, ofwel het feit dat Ries pannen niet zomaar kapot gaan en dus lange tijd mee gaan, is niet alleen leuk en voordelig voor de bezitter van dit waardevolle eigendom, maar bovenal heel erg goed voor de natuur. Bij Riess staat deze vorm van duurzaamheid dan ook hoog in het vaandel. Riess pannen worden dan ook niet alleen geëmailleerd om ze te versieren en langer mee te laten gaan, maar ook omdat de productie van emaille erg duurzaam is. Er worden hiervoor namelijk alleen natuurlijke producten gebruikt, zoals klei, veldspar en soda. Dit betekent dat Riess pannen recyclebaar zijn. Ook is er in het productieproces rekening gehouden met het milieu. Alle energie die gebruikt wordt om de Riess pannen te fabriceren, komt namelijk voort uit de hardwerkende werknemers en drie waterkrachtcentrales. Er worden dus geen milieuonvriendelijke middelen gebruikt bij de productie.
 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Lage verzendkosten

4,95 / gratis > 50,- euro (NL)

Klantbeoordeling

9.5

Zero Waste

Geen plastic tape / vulmaterialen