Gesloten van 12/5 t/m 16/5. Bestellingen worden op Maandag 17 mei verzonden.
Gratis retourneren (NL)
Gratis verzenden boven 50 euro (NL)
Geen plastic tape / vulmaterialen
<15.00 besteld, direct verzonden (ma-vr)

Gast blog: Een “Happie” dag

Lees hier hoe een dag bij sociale onderneming "Happie" er uit ziet! Het bedrijf waar de lekkerste (biologische) koekjes worden gemaakt met de leukste werknemers!

Bedrijven die onstaan om een maatschappelijk doel te dienen, hebben bij KitchenHugs een flinke streep voor. Kennen jullie Sociale Onderneming Happie al? Nee? Lees dan hier hun verhaal! Annika, Daphne, Nick en Sanne vertellen:

    

Happie stelt zich voor 

Happie is een sociale onderneming en is onderdeel van Enactus VU*, een organisatie die studenten helpt met het opzetten van hun eigen sociale ondernemingen. Bij Happie draait het om mensen met een verstandelijke beperking. Tegenwoordig is er steeds minder tijd én geld beschikbaar voor zorg; vandaar dat wij met Happie een taak op ons willen nemen. Wij verzorgen een leuke en leerzame dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Kijk en lees mee hoe een “Happie” dag er precies uitziet en waar iedereen zich mee bezig houdt. Allereerst stellen we ons zelf even voor. Het team bestaat uit Annika (projectleider), Daphne (marketing manager), Nick (finance manager) en Sanne (external relations manager). 

 

Team Happie

       V.l.n.r. Annika, Daphne, Nick en Sanne.

      

Een “Happie” dag

Vandaag gaan Sanne en Nick koekjes bakken met 4 bakkers van de kunstwerkplaats Cordaan. Voordat het bakken daadwerkelijk kan beginnen, moeten er nog biologische ingrediënten worden ingekocht. Vandaag gaan we het ook net even wat anders doen dan normaal, we gaan namelijk twee extra ingrediënten door het beslag mixen en experimenteren of hierdoor het koekje uiteindelijk nóg lekkerder en smaakvoller wordt.

Blijven vernieuwen is erg belangrijk, en dat kan alleen door steeds te blijven uitproberen. Voorafgaande het bakproces worden de taken zorgvuldig verdeeld. Wie snijd de appels? Wie gaat er mixen? En wie maakt na afloop schoon? We merken al in die paar maanden dat we hiermee bezig zijn, dat de bakkers steeds meer handigheid beginnen te krijgen met het bakken. Het valt ook op dat ze zich steeds verantwoordelijker beginnen te voelen voor het resultaat en dat ze steeds beter samenwerken om alles tot een goed einde te brengen. Zo blijft het voor ons én voor hun een continue leerproces, maar het is natuurlijk ook een leuke dagbesteding.

  

 

De koekjes in de verpakking en in het display, zo worden ze verkocht.

    

Annika is ondertussen bezig met het ontwikkelen van het nieuwe recept. Dit is een continu proces van informatie en recepten opzoeken, uittesten, proeven en laten proeven totdat er uiteindelijk een perfect koekje uitkomt. Daarnaast is het belangrijk dat het recept niet al te moeilijk te volgen is, maar tegelijkertijd wel voldoende uitdagend is voor onze bakkers. Originaliteit en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden bij het ontwikkelen van het nieuwe recept, het moet vernieuwend zijn en natuurlijk ook erg lekker. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Happie een groot assortiment van verschillende soorten biologische koekjes kan gaan aanbieden. In de toekomst zullen we ons ook gaan richten op een gezondere variant, namelijk een suikervrij koekje!

 

Het eerste 'Happie' Koekje

Ons eerste koekje is het appeltaartkoekje! Gemaakt met de heerlijkste biologische ingrediënten en met liefde gemaakt door onze bakkers.

   

Het eerste recept: het appeltaartkoekje.

Binnenkort wordt ons assortiment verder uitgebreid.

    

Happie bevindt zich nu nog in de startup fase, daarom is naamsbekendheid genereren een belangrijk doel.  Zo zijn wij erg actief op Twitter, Instagram en Facebook, hierop delen wij foto’s, nieuwtjes en weetjes over de bewustwording van voeding. Dit laatste vinden wij heel belangrijk en we hopen dat we mensen kunnen inspireren om hetzelfde te doen, het kan geen kwaad om af en toe eens stil te staan bij wat we eten én waar het eten vandaan komt. Mede daarom is er bij Happie voor gekozen om biologische ingrediënten te gebruiken, daarmee respecteren we ook meteen de natuur en het milieu.

   

Zo’n dag gaat veel te snel voorbij.... nog geen genoeg gekregen van Happie? Blijf op de hoogte via

Twitter: https://twitter.com/happienl

Facebook: https://www.facebook.com/happie.nl/

Instagram: https://www.instagram.com/happie.nl/

                         

Wil je graag koekjes bestellen, voor jezelf of je bedrijf? Mail Happie dan via [email protected] 

 

Zin om zelf koekjes te gaan bakken? Bestel dan hier je siliconen bakmat

 

*Enactus VU is onderdeel van het wereldwijde Enactus netwerk dat momenteel actief is in 36 verschillende landen, waarin meer dan 70.000 studenten zich actief inzetten om hulpbehoevenden te empoweren. In Nederland zijn er op dit moment zeventien lokale Enactus Teams die gerund worden door studenten van universiteiten en hogescholen.

 

Bewaren

Bewaren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Lage verzendkosten

3,95 / gratis > 50,- euro (NL)

Gratis retourneren (NL)

Binnen 30 dagen

Klantbeoordeling

9.5

Zero Waste

Geen plastic tape / vulmaterialen