Gratis retourneren (NL)
Gratis verzenden boven 50 euro (NL)
Geen plastic tape / vulmaterialen
<15.00 besteld, direct verzonden (ma-vr)

Groen en veilig bakken

Lees hier waarom bakken met keramische pannen wordt aanbevolen, en zelfs wetgeving hierop wordt aangepast.

Veel pannen met een antiaanbaklaag maken nog gebruik van Teflon. Al wordt dat inmiddels in rap tempo minder, omdat Teflon meer en meer omstreden wordt, en naar voren is gekomen dat pannen met een keramische of minerale antiaanbaklaag geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

 

Traditionele antiaanbaklagen hebben hun functie te danken aan de kunststof PTFE laag. PTFE of PolyTetraFluorEthyleen is een chemische substantie met een erg lage frictiecoëfficiënt. Deze synthetische stof heeft bij huishoudelijk gebruik enkele belangrijke beperkingen. Wanneer PTFE verhit wordt boven de 260°C dan breekt de stof af en komen er verschillende giftige gassen vrij. De gassen die vrijkomen na oververhitting zijn schadelijk voor het menselijk ademhalingskanaal en kunnen leiden tot misselijkheid en hoofdpijn. Voor kleine huisdieren zoals vogels kunnen de gassen zelfs dodelijk zijn. Indien men de pan te warm laat worden, beschadigt men niet alleen de pan maar mogelijk dus ook de gezondheid! PTFE antiaanbaklagen worden geproduceerd met behulp van PFOA (perfluoroctaanzuur) wat geclassificeerd wordt als een 'persistente' verontreinigende stof voor het milieu. Ook ons lichaam heeft de grootste moeite om deze waarschijnlijk kankerverwekkende* stof te verwerken. 

*Volgens de EPA (Environmental Protection Agency, een Amerikaans federaal agentschap voor de bescherming van de gezondheid van de mens en het milieu.)

  

Voor meer informatie zie:

  

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/25353-het-gevaar-van-teflon-en-antiaanbaklagen.html

  

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2920088/

  

http://www.fonteine.com/teflon_pannen.html

   

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Lage verzendkosten

3,95 / gratis > 50,- euro (NL)

Gratis retourneren (NL)

Binnen 30 dagen

Klantbeoordeling

9.5

Zero Waste

Geen plastic tape / vulmaterialen