Zo maak je heerlijke cranberry saus met basis ingrediënten.
Cranberry saus voor de kerst!
Een favoriet bijgerecht voor het kerstdiner is cranberry saus! Die kun je eventueel in een potje kopen .... of.... je maakt het heel eenvoudig zelf.
- 100 gram rietsuiker of basterdsuiker
1. Knijp de sap van 1 clementine uit in een pan en voeg de suiker, cranberry's en port toe.
2. Kook het mengsel op een middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten totdat de bessen zacht worden en openbarsten.
3. Verwijder de schil van de tweede clementine en breek deze in partjes, doe de partjes ook in de pan en laat het mengsel nog eens 2 minuten koken.
4. Dien de saus op nadat het afgekoeld is. Wil je het langer bewaren? Schenk de hete saus in gesteriliseerde Kilner inmaakpotjes en bewaar de saus in de koelkast. Invriezen kan ook tot maximaal 2 maanden in de vriezer.
Heb jij nog leuke tips voor het kerstdiner? Laat je reactie hieronder achter!
Een heerlijke en liefdevolle kerst gewenst!
#Hugs
Christi
Bron recept: Kilner.
Leuke informatie die door uw artikel wordt verstrekt en ik zou u graag willen bedanken voor uw artikel, het is echt nuttig.