Komkommersoep recept

  • Geplaatst op
  • Door Christi
  • Geplaatst in recept
  • 1

Zelf eenvoudig een zomers en koud komkommersoepje maken, het kan met dit recept!

Zelf koude komkommersoep maken.

Het is niet alleen komkommertijd voor het nieuws, maar ook voor de komkommer zelf. Dit zomerproduct is nu volop beschikbaar en je kunt er heerlijke gerechten mee klaarmaken. Op en top een mooi seizoensproduct. Maak er bijvoorbeeld een heerlijk koud soepje mee, wat vooral op warme dagen verfrissend werkt. 

Dit recept is genoeg voor 2 personen. Heerlijk ook bij de lunch of als voorgerecht bij het diner.

Komkommersoep
                                

Wat heb je nodig voor de komkommersoep?

- 1 biologische komkommer
- 2 eetlepels halfvolle griekse yoghurt (of andere wat dikkere yoghurt) 
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel olifolie
- 1 dl groentebouillon
- Dille: vers is het lekkerste, maar gedroogd kan ook. 
Bewaar een takje dille en wat plakjes of linten komkommer voor garnering.   
               

Deze stappen volg je bij het maken:

1. Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.

2. Verwijder met een lepeltje het zaad in de komkommer.

3. Snijd de rest in stukken van ongeveer een 1-2 cm.

4. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.

5. Fruit de sjalot met wat peper in de olie.

6. Voeg de stukken komkommer en de bouillon toe en breng dit aan de kook.

7. Kook de komkommer in een +/- 2 minuten gaar.

8. Pureer dit met een staafmixer fijn en laat het goed koud worden.  

9. Klop er de yoghurt door en breng de soep op smaak met dille.

10. Schep de soep in 2 soepkommen of 2 mokken en garneer met de achtergehouden plakjes komkommer en een takje dille.

Neem je koude soep mee in je thermos voedselcontainer

Wil je dit heerlijke soepje ook koud meenemen om bijvoorbeeld lekker in de trein, op school of op het werk op te eten? Dan zijn daar hele handige thermosbekers en thermos lunchcontainers voor te vinden van RVS. Deze thermos lunchcontainers vind je hier bij KitchenHugs in groot en klein formaat.
thermosbeker

 


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden