Voor alle artikelen geldt op=op wij gaan eind augustus sluiten. Gratis fruitnetje bij bestelling boven 20,- !
Gratis verzenden boven 50 euro (NL)
Geen plastic tape / vulmaterialen
<15.00 besteld, direct verzonden (ma, di, do, vr)

Lemonade maken doe je zo!

Lemonade maken doe je zo!

Barbara van Babsjuh.com deelt een heerlijk recept voor lemonade (citroenranja) met ons, en legt uit hoe je de herbruikbare flessen van Kilner daarbij goed kunt gebruiken.

Over Barbara: Op mijn blog http://babsjuh.com/schrijf ik dingen die mij bezighouden (niet dat ik mezelf zo belangrijk vindt hoor) maar in de hoop dat anderen er misschien ook wat aan hebben. Je vind er ook veel recepten voor simpele, makkelijk te maken, maar oh zo lekkere gerechten, die ook je kindje lekker vindt. Ik probeer nieuwe producten uit, en wil in de toekomst ook reviews gaan schrijven van kookboeken.

Kilner herbruikbare glazen flessen

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, leuke en vooral handige spulletjes voor in de keuken. Daarvoor struin ik mijn vrije tijd dan ook graag het internet af. Ik kwam bij toeval de site van KitchenHugs tegen op Facebook, werd nieuwsgierig en moest natuurlijk even een bezoekje aan haar site brengen!

 

En wat een leuke site! Christi (oprichtster van Kitchenhugs) heeft een mooie verzameling opgebouwd met voornamelijk eerlijke en duurzame producten. Ik heb haar benaderd over de schitterende Kilner flessen die ik tegenkwam en ik was blij verrast toen ik ze mocht testen van haar.

Waarom de flessen van Kilner?

Allereerst omdat ik het design van de flessen supermooi vind! Mooie vierkante, robuuste flessen met een goed sluitende beugel. Het merk Kilner bestaat al sinds 1840, en is opgericht door John Kilner. Na zoveel jaar ervaring zijn ze HET merk geworden op inmaak- en weckgebied, daar kun je niet omheen....Hun quote is dan ook niet voor niets:

 

'the original and the best, all other brands are substitutes'

 

Ik was op zoek naar mooie flessen om mijn Lemonade in te bewaren. Ik had een heerlijk recept gemaakt, maar de meeste flessen die ik had waren van 1 liter omdat ik ze gebruikte voor de limoncello (en die maak ik altijd in grote hoeveelheden!) Deze flessen zijn ideaal, ze hebben een inhoud van 550ml en dat maakt het ook erg handig voor zelfgemaakte oliën, dressings of limonade.

Recept voor lemonade

Hierbij geef ik je mijn recept voor een lekkere, zomerse lemonade. Het is nog niet zover, maar tegen de tijd dat het zomer is ben je me dankbaar dat je het hebt. Het is ook een lekkere basis voor een cocktail, of misschien gebruik je hem wel als alcoholvrije limoncello na een lekkere Italiaanse maaltijd. Je kunt er alle kanten mee op!

 

Ik hou van een behoorlijke citroensmaak, hier thuis hoorde ik al vaak; "te zuur!" dus je kunt er op het einde zoveel water aan toevoegen als je wilt, maak hem naar je eigen smaak!

 

Lemonade (citroenranja) ingrediënten:

 

Je hebt nodig;

  • 4 eetlepels suiker ( 100gram )

  • 150 ml water

  • de schil van 1 citroen

  • het sap van 3 uitgeperste citroenen

  • water om aan te lengen

 

Ik gebruikte een pannetje, een kan om het sap in op te vangen, een zeef en een trechter om het netjes in de fles te krijgen. Bij KitchenHugs kun je trouwens ook een RVS trechter vinden met al een ingebouwd zeefje. 

Werkwijze lemonade maken

Doe de suiker, de 150 ml water en de schil van 1 citroen in een pannetje en breng dit aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Haal het pannetje van het vuur.

 

Ondertussen pers je 3 citroenen uit en voeg je het sap toe aan de citroensiroop die je net gemaakt hebt. Dit roer je goed door en giet je daarna door een zeef in een kannetje/bakje. Ik vul het aan tot 500 ml, dit betekent dat ik er 200 ml water aan toe voeg, maar proef het eerst eens en gebruik meer water als je het te zuur vind. Als het mengsel is afgekoeld giet je het netjes met behulp van een trechter in de fles en kun je het ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren.

 

Tip: voor extra frisheid kun je de siroop ook aanmaken met bruisend water.

         

Je kunt de Kilner flessen met beugelsluiting hier vinden: Kilner          

Reacties

  1. Evelien Evelien

    Ziet er goed uit, ik heb sinds kort ook de trechter met het zeefje van KitchenHugs, goed excuus om het weer te gebruiken :)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Lage verzendkosten

4,95 / gratis > 50,- euro (NL)

Klantbeoordeling

9.5

Zero Waste

Geen plastic tape / vulmaterialen