Review thermosbeker en pompoensoep!

Ellen reviewde voor KitchenHugs de Kids Konserve thermosbeker door eerst heerlijke pompoensoep te maken en deze in de thermosbeker warm te houden, lees hier meer.

Ellen schrijft op haar blog mamascrapelle.nl over allerhande zaken waar zij als thuisblijf moeder, gastouder en pedagoge mee te maken krijgt. Op haar blog vind je hersenspinsels, kook en restaurant tips en leuke DIY projecten. Ook reviewt zij regelmatig producten en kun je er met enige regelmaat aan winacties meedoen. Meer lezen kan op haar blog: mamascrapelle.nl.

Review: Kids Konserve thermosbeker

Ellen: Mijn moeder komt uit een groot gezin met 6 kinderen en wij zijn een hechte familie. Eigenlijk vieren wij allemaal onze verjaardag wel en proberen wij er ook altijd bij elke verjaardag bij te zijn. Natuurlijk kan dit niet altijd, maar de wil is er. Dochterlief is dan wel als eerste van de nieuwe generatie, maar ook haar verjaardag wordt druk bezocht door de familie en zij vindt het op haar beurt supergezellig om naar al die verjaardagen toe te gaan. Spelen met mijn kleine en grote neven en nichten. Op al die verjaardagen wordt er wel eens iets gegeten wat dochterlief niet lekker vindt, of waarvan ik vind dat er te weinig groente bij zit om het snoepen op de dag zelf wat mee te compenseren. En binnenkort komt er weer een verjaardag van mijn tweelingneefjes aan.
                              

Toevallig was ik net een oude bekende op Twitter tegengekomen. Christi heeft in 2011 KitchenHugs opgericht omdat ze veel duurzame producten tegenkwam die nog niet of weinig in Nederland verkrijgbaar waren. De thermosbekers van Kids Konserve zijn daar een goed voorbeeld van. Ik mocht deze thermosbeker testen.

Handige thermosbeker voor kinderen

Zodoende kreeg ik een grote thermosbeker. Niet een beker om uit te drinken, maar om je warme of koude eten/drinken in te bewaren. De container is gemaakt van een dubbele laag rvs met een lekvrije schroefdop. Ja echt lekvrij want ik heb het uitvoerig getest met kokend heet water en alle kanten op geschud maar nog geen druppel kwam er uitzetten! Verder zijn deksel en bodem van kunststof gemaakt en is hij vrij van BPA, ftalaten, PVC en lood. De inhoud is 355 ml dus er kan een flinke hoeveelheid in.
                       

Natuurlijk wilde ik ook testen hoe lang de inhoud nou goed warm blijft. Na 4 uur was de inhoud nog goed heet, 6 uur later nog erg warm en 8 uur later was het gewoon warm. De thermosbeker kan ook gebruikt worden om eten, zoals salades koel te houden. Ideaal met warm weer en als je wilt gaan picknicken. 
                         

Wil je een warme maaltijd gebruiken doe er van te voren dan even kokend water in zodat het element al warm is, en voor koelen zet je de container gewoon even in de vriezer van te voren.
                            

Geef je borstvoeding en heb je net je warme moedermelk afgekolft, heb je thuis lekkere warme soep gemaakt en wil je wat meenemen naar een verjaardag voor je kind, of is je eigenwijze peuter net voor de maaltijd in slaap gevallen en wil je het niet opwarmen in de magnetron maar gewoon warm bewaren? Dan is deze thermosbeker de ideale oplossing voor jou! 

Kids Konserve thermosbekers
Zelf heerlijke pompoensoep maken

Speciaal voor dit seizoen een kidsproof recept voor pompoensoep! Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 pompoen. De Halloween pompoenen zijn ook eetbaar, maar je kunt natuurlijk ook een biologische pompoen of welke je maar wilt eten.
  • 1 Ui
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 cm verse gember
  • 2 el arachideolie
  • zure room
  • mangochutney
  • gebakken uitjes

Verse koriander fijngesneden is optioneel als je ervan houdt. Mocht je de soep wat pittiger willen hebben gebruik dan naar smaak curry. Voor de personen die echt vlees willen hebben maak je wat uitgebakken spekjes erbij.
                       

Bereidingswijze:

Was de pompoen goed en snijd in parten. Verwijder de zaden en draden aan de binnenkant. De zaden kun je eventeel goed wassen en laten drogen en later roosteren. Dat is erg lekker. Maak blokjes van zo’n 2 cm.
                                    

                   

- Snipper de ui en schil en rasp de gember.

- Neem een grote soeppan en verhit de olie en fruit de ui, gember en pompoen voor zo’n 4 minuten op een gemiddeld vuur.

- Voeg 1,5 liter water toe en de twee bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat dit 20 minuten koken. Af en toe roeren.

- Optioneel: Zet ondertussen als je dit wilt een pannetje met spekjes op en laat deze lekker uitbakken.

- Als de pompoen goed zacht is geworden neem je de pan van het vuur en met de staafmixer pureer je de soep. Breng op smaak met wat peper en zout.
                             

             

Laat iedereen voor zich bepalen of ze er zure room, mangochutney, gebakken uitjes, koriander en spekjes bijdoen.

De kinderen zullen de mangochutney en zure room in elk geval lekker vinden in de pompoensoep!

Zelf koos ik voor 1 el zure room, 1 el mangochutney, handje gebakken uitjes en wat uitgebakken spekjes. De koriander vond ik wat te overheersend dus die voegde ik aan mijn tweede kom niet toe.

Eetsmakelijk!

 

Wat zou jij in de Kids Konserve meenemen?
              

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden