Voor alle artikelen geldt op=op wij gaan eind augustus sluiten.
Gratis verzenden boven 50 euro (NL)
Geen plastic tape / vulmaterialen
<15.00 besteld, direct verzonden (ma, di, do, vr)

Schone Oceanen: Opbrengst decemberactie

Schone Oceanen: Opbrengst decemberactie

Oceanen schoonhouden en schoon maken doe je samen!

Oceanen vol met plastic

Dagelijks produceren, gebruiken en gooien we tonnen aan plastic weg. De feiten zijn schrikbarend. Zowel op het land als in onze oceanen lijden ecosystemen onder het afval dat hierdoor ontstaat. De enorme plastic soep die in de oceanen aanwezig is, wordt ieder jaar groter, onderzoekers van NCEAS (National Center for Ecological Ananlysis and Synthesis) schatten de hoeveelheid plastic afval wat jaarlijks in de oceanen terecht komt tussen de 4,8 en 12,7 miljoen ton!! Bovendien verwachten zij dat deze hoeveelheid ook nog eens fors zal toenemen wanneer er niets veranderd.*

 

Al dit giftige plastic levert gevaar op voor zeedieren, en komt via de visvangst bovendien ook onze eigen voedselketen binnen. Het is tijd om in te grijpen. In Nederland is al een mooie stap gezet met het verbod op gratis plastic zakjes, maar er is meer nodig.  

December-actie voor The Ocean Clean Up

In december 2016 hielden wij een kleine actie voor The Ocean Cleanup. Voor iedere verkochte glazen drinkfles van MyEqua hebben wij 1,- gedoneerd aan deze oceaan schoonmakers. Wellicht heb je al eens van ze gehoord? The Ocean Clean Up is bezig om het idee van Boyan Slat (van de TU Delft) werkelijkheid te maken, en plastic afval uit onze oceanen te verwijderen. Dit kost echter veel geld en steun.

 

Wij verkochten 51 flessen in december, dat is dus 51,- voor onze oceanen, we steunen dit doel echter van harte en hebben besloten dit bedrag naar een mooie 100,- op te hogen.

 

Doe jij ook mee? Je kunt hier rechtstreeks doneren: The Ocean Clean Up.

Wat kunnen wij verder samen doen?

Het is belangrijk dat er een verschuiving in ons consumptiepatroon gaat ontstaan, wanneer jij en ik besluiten om de hoeveelheid plastic afval uit ons huishouden te gaan verminderen dan heeft dat effect. Niet alleen door het verlagen van je eigen hoeveelheid plastic, maar ook door het geven van een goed voorbeeld aan de mensen om je heen. Afval verminderen kun je eenvoudig stapje voor stapje doen, denk bijvoorbeeld aan:

 

Andere al wat moeilijkere stappen zijn:

  •   Eigen bakjes mee naar de slager/winkel (dit werkt nog het beste bij kleine/ambachtelijke zelfstandigen)
  •   Naar winkels die verpakkingsvrij verkopen, maar dat zijn er helaas nog maar een paar. Vraag hiernaar bij je eigen winkel!
  •   Gezamenlijk groot inkopen met buren/vrienden.
  •   Zelf groente kweken in je moestuin.
  •   Zelf schoonmaakmiddelen maken.
  •   Zelf verzorgingsproducten maken.

 

Heb jij nog tips? Laat ze hieronder achter!

 

Bron*:

Nemo Kennislink, van Woerden

Jambeck et al; Plastic waste inputs from land into the ocean (2015), Science Vol. 346, pp 768-771.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Lage verzendkosten

4,95 / gratis > 50,- euro (NL)

Klantbeoordeling

9.5

Zero Waste

Geen plastic tape / vulmaterialen