Voor alle artikelen geldt op=op wij gaan eind augustus sluiten.
Gratis verzenden boven 50 euro (NL)
Geen plastic tape / vulmaterialen
<15.00 besteld, direct verzonden (ma, di, do, vr)

Statiegeld Alliantie zet in op uitbreiding statiegeldsysteem en wij steunen hen!

  • Geplaatst op
  • Door Christi
  • Geplaatst in zero waste
  • 0
Statiegeld Alliantie zet in op uitbreiding statiegeldsysteem en wij steunen hen!

KitchenHugs is al weer een tijdje lid van de Statiegeld Alliantie. Wij zijn namelijk van mening dat uitbreiding van het statiegeldsysteem in Nederland en België tot een sterke afname van zwerfafval zal leiden. Voorbeelden uit andere landen en diverse onderzoeken bevestigen deze mening ook. Vandaag ontvingen wij deze oproep van de organisatie.

Beste Statiegeldalliantie-partner,

Middels deze e-mail brengen we u graag een update over de politieke ontwikkelingen omtrent statiegeld in Nederland en delen we een call to action waarmee u als Statiegeldalliantie-partner statiegeld op flesjes en blikjes dichterbij kunt brengen.

Call to action 

De afgelopen 1,5 jaar hebben de 932 organisaties, bedrijven en lokale overheden die zijn aangesloten bij de Statiegeldalliantie hun stem laten horen voor statiegeld. Mede daardoor staat statiegeld in zowel Nederland als België nu hoog op de politieke agenda en zijn er stappen in de goede richting gezet (hierover meer in onderstaande politieke updates). Toch is vooralsnog geen gehoor gegeven aan de vraag van de Statiegeldalliantie om definitief statiegeld op álle PET-flessen en blikjes in te voeren. Daarom blijft er noodzaak om deze oproep te versterken.

Met de kaap van 1.000 partners in zicht, willen we u vragen om ons vóór 1 september 2019 naar die mijlpaal te helpen. Op 4 september staat namelijk een Algemeen Overleg Circulaire Economie gepland, waar statiegeld zeer waarschijnlijk op de agenda zal staan. Het nieuws van 1.000 alliantiepartners zal deze discussie positief beïnvloeden.

Wilt u deze zomer één organisatie, bedrijf of lokale overheid overtuigen om zich aan te melden bij de Statiegeldalliantie via www.statiegeldalliantie.org? Samen kunnen we de 1.000 partners bereiken en onze stem voor statiegeld kracht bijzetten! 

Update statiegeld in Nederland

In april is de concept-regelgeving voor statiegeld op plastic flesjes schriftelijk besproken in de Tweede Kamer. Het niet opnemen van blikjes blijft één van de grote discussiepunten. Ondanks druk vanuit de oppositie, hield staatssecretaris Stientje van Veldhoven blikjes buiten de statiegeld concept-regelgeving, met als reden dat zij plasticvervuiling als een urgenter probleem ziet dan vervuiling veroorzaakt door blikjes. Op 3 juli werd de discussie omtrent blik weer opengetrokken tijdens een motiedebat, waarin vooral werd ingegaan op de onthulling dat er ook in blikjes plastic zit. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven liet weten dat ze gaat onderzoeken wat het effect is van deze plastic coating op het milieu. Het CDA lijkt ondertussen meer dan voorheen open te staan voor statiegeld: de nieuwe portefeuillehouder Circulaire Economie Maurits von Martels heeft zich positief uitgelaten over statiegeld.

Update statiegeld in België 

Er is goed nieuws vanuit onze zuiderburen. De nieuwe Brusselse regering schreef 18 juli in haar regeerakkoord dat ze binnen deze regeerperiode statiegeld zal invoeren op plastic flesjes én blikjes. We zijn benieuwd welk (positief) effect dit besluit heeft op Vlaanderen, Wallonië, en misschien zelfs Nederland, waar nog altijd niet besloten is tot de invoering van statiegeld.

Bedankt voor uw steun voor statiegeld!

Esmee van Vliet

 

Heb jij een bedrijf? Sluit je aan bij de statiegeld alliantie! Werk je bij een bedrijf of andere organisatie? Breng deze alliantie dan onder de aandacht bij je leidinggevende! Nog een kleine 70 deelnemers en de 1000 voorvechters voor Statiegeld uitbreiding wordt behaald. Je aanmelden kan hier: http://statiegeldalliantie.org/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Lage verzendkosten

4,95 / gratis > 50,- euro (NL)

Klantbeoordeling

9.5

Zero Waste

Geen plastic tape / vulmaterialen