Gratis retourneren (NL)
Gratis verzenden boven 50 euro (NL)
Geen plastic tape / vulmaterialen
<15.00 besteld, direct verzonden (ma-vr)

Zelf pompoensoep maken

  • Geplaatst op
  • Door Christi
  • Geplaatst in recept
  • 0
Zelf pompoensoep maken

Pompoensoep maken is echt heel makkelijk en super lekker!

Zelf pompoensoep maken

Een heerlijk seizoensrecept voor de herfst en winter is pompoensoep. Het is lekker en vult goed. Pompoen is vaak ook goed zonder plastic verpakking verkrijgbaar bij de supermarkt en op de markt. Voor wie een tuin heeft: pompoen is ook heel makkelijk zelf te kweken in de tuin! Let op, de plant wordt wel heel groot.

Ingrediëntenlijst

* Pompoen (flespompoen, kiuchi of een andere oranje pompoen)

* 1 zoete aardappel (alternatieven: wortel of paprika)

* 1 grote ui

* 1 liter groentebouillon

* olijfolie

* kruiden: peper en zout naar smaak, knoflook, paprikapoeder, mosterdzaad, venkelzaad, en chili ringen of poeder.

Werkwijze pompoensoep

Zelf rooster ik de pompoen en groenten vooraf in de oven, dat komt de smaak ten goede. Voordeel is ook dat wanneer je de pompoenschil wilt verwijderen dat het stuk makkelijker gaat wanneer deze gaar is.

Stap 1 Zet de ovenschaal klaar en vul deze met in grove stukken gesneden ui, zoete aardappel en pompoen. Lekker lui, ik halveer de pompoen slechts en verwijder de zaden (gooi ze niet weg, maak ze schoon en rooster ze). Daarna gaan de halve pompoenen de schaal in.

Stap 2 Maak een kruidenmengsel naar smaak. Hier kun je heel veel mee variëren. Naast de kruiden in de lijst kun je ook afwisselen met bijvoorbeeld kerrie, kurkuma, salie of marjolein etc. Zelf doe ik er vrij veel knoflook in en ook ruim mosterdzaad, venkelzaad, paprikapoeder en tijm. Ietsje van de gedroogde chiliringen voor een klein beetje pit. Peper en zout voegen we vaak pas toe na het proeven.

Stap 3 Doe olijfolie bij de kruiden en verdeel dat over de groenten in de ovenschaal, zodat de kruiden en olie goed over de groenten zijn verdeeld.

Stap 4 Rooster de groenten in de oven op 180 graden gedurende 40 minuten.

Stap 5 Maak 1 liter groentebouillon aan in een grote pan.

Stap 6 Haal de groenten uit de oven, schil eventueel de pompoen (goed gare schil van biologische pompoenen kan evt ook mee de pan in). Snij de pompoen in wat kleinere stukken en voeg alle groenten toe aan de bouillon. Laat de groenten goed gaar worden in de pan (prik erin met een vork om te checken).

Stap 7 Gebruik een staafmixer om de soep glad te maken.

 

Serveer met wat brood en geroosterde pompoenpitten!

Wat is jouw favoriete variatie pompoensoep?

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Lage verzendkosten

3,95 / gratis > 50,- euro (NL)

Gratis retourneren (NL)

Binnen 30 dagen

Klantbeoordeling

9.5

Zero Waste

Geen plastic tape / vulmaterialen