Eco boodschappentassen

Eco boodschappentassen: herbruikbare tassen, netjes en zakjes voor boodschappen

Wat heb je nodig voor een zero-waste lifestyle? Begin bij plasticvrij boodschappen doen, gebruik herbruikbare zakken en eco boodschappentassen voor het kopen van brood, fruit en groenten. Deze zakjes en netjes kun je meenemen naar de supermarkt, de markt en de groenteboer om je boodschappen mee te doen. Al deze tassen en zakjes zijn gemaakt van 100% organisch katoen, ongebleekt en biologisch afbreekbaar. Er zijn dus geen verfstoffen bij gebruikt. Alle biokatoenen tasjes en netjes van KitchenHugs hebben een GOTS keurmerk. 
Plasticvrij leven? Ja dat kan! Stapje voor stapje; en zakje voor zakje. 

Plasticvrij winkelen

De hoeveelheid plastic in je afval terugdringen, start bij de grootste veroorzaker van plastic afval: je boodschappen! Begin daarvoor met een grote stevige herbruikbare boodschappentas van bijvoorbeeld jute. Een volgende stap is de aanschaf van een herbruikbare broodzak van ademend katoen, het brood koop je dan bij de warme bakker, deze staat er vaak heel positief tegenover. Supermarkten hebben vaak voorverpakt brood, maar bij degenen die een verse broodafdeling hebben kun je vaak ook met je broodzak terecht. 

Ook groenten en fruit komt veel verpakt in plastic. Vooral bij de lokale groentenboer kun je echter prima terecht met de herbruikbare groentennetjes van katoen. Bij de supermarkt is het soms wel even zoeken, maar in de regel scheelt het meenemen van herbruikbare groentenetjes toch al gauw twee stuks plastic per keer.

De kleinere herbruikbare broodzakjes zijn ook als bulkzakjes te gebruiken, het is dan wel even zoeken naar een winkel waar je met je eigen verpakking terecht kan. De beste optie voor het plasticvrij kopen van bulkwaren zoals pasta's, rijst en noten is dan vaak de markt.

Start met eco boodschappentassen, voor een stap naar plasticvrij leven.