Toen was koken heel gewoon

€9,90 Incl. btw
Artikelnummer: 0537
Beschikbaarheid: Op voorraad (4)

Toen was koken heel gewoon

Leuk boekje, waarvoor chef-kok Lisette Bossert bijzondere gesprekken optekende die ze voerde over smaakherinneringen en de rol van (lekker) eten in het leven. Elk gesprek wordt vergezeld door bijpassende recepten en een nostalgische terugblik naar de jaren vijftig en zestig.

Naast de gesprekken en originele recepten besteedt de schrijfster ook aandacht aan het ontstaan van keukenapparatuur en de praktische (Piet Zwart) Bruynzeelkeukens. Ze vertelt ook over het verdwijnen van de bloeiende Nederlandse keramiekindustrie en nog veel meer wetenswaardigheden uit de jaren vijftig en zestig.

Het boekje bevat diverse basisrecepten die je laten zien hoe je met een grote boog om de voorgefabriceerde halffabricaten in de supermarkt kunt lopen. Pesto, piccalilly en bouillon maken we voortaan lekker zelf! Toen was koken heel gewoon, is niet alleen heel vlot geschreven, maar ook heel mooi vormgegeven.

Mooi cadeau voor mensen met nostalgie of nieuwsgierigheid naar de keuken van de jaren 50 en 60. Het tijdperk van voor koken met pakjes 'normaal' werd.

Auteur: Lisette Bossert
Fotografie: Saskia Lelieveld
Vormgeving en illustraties: Julie Tavernier
Aantal pagina's: 96
ISBN: 978-90-81764-87-2

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen